Kamervoorzitter Van Miltenburg: 'Geen sprake van dreiging door Koerden'

anp - miltenburg spreekt koerden toe
anp - miltenburg spreekt koerden toe
DEN HAAG - De Koerdische betogers hebben maandagavond niet geprobeerd het beveiligde gebied in het Tweede Kamergebouw binnen te komen. 'Er is op geen enkel moment sprake van dreiging geweest', laat Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg weten.
Een Koerdische actiegroep bestormde maandagavond het Tweede Kamergebouw aan het Plein in Den Haag. De groep kwam niet verder dan de voorhal van het gebouw en heeft ook niet geprobeerd verder te komen, aldus Van Miltenburg. Het beveiligingsprotocol is in werking gesteld. Onder andere Geert Wilders maakte zich nogal druk om de beveiliging van de Tweede Kamer.
Van Miltenburg sprak de betogers toe rond 1.30 uur in de nacht. 'De voorzitter heeft in haar rol als Kamervoorzitter gedaan wat zij op dat moment nodig achtte en laat de inhoudelijke discussie over aan de Kamerleden', aldus de verklaring.

Gesprek

Kamerleden hadden dinsdagochtend een gesprek met een delegatie van de Koerden die willen dat Nederland de Koerden in Syrië te hulp schiet in hun strijd tegen IS. Nederland beperkt zich vooralsnog tot Irak.