Zwart of niet? Uiterlijk Goudse Zwarte Piet dinsdag bekend

GOUDA - Dinsdag wordt bekend hoe Zwarte Piet eruit zal zien tijdens de nationale intocht in Gouda. Dat zegt burgemeester Milo Schoenmaker woensdag bij Mogge Michiel op Radio West.

Er is met tientallen Gouwenaars gesproken over het uiterlijk van Zwarte Piet. De Goudse bevolking zal zich dan ook kunnen vinden in het uiteindelijke resultaat, denkt de burgemeester. Hoewel hij zich realiseert dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen.

'Je hoorde tijdens het stadsgesprek alle geluiden', vertelt burgemeester Milo Schoenmaker op Radio West. 'Veel mensen voelen zich aangesproken door dit onderwerp, ze beleven al jaren veel genoegen aan het feest. Anderen beleven er door het uiterlijk van Zwarte Piet juist geen plezier aan.'

Intocht

'De Piet zoals hij volgende week wordt voorgesteld, is in eerste instantie een Goudse Piet. Maar, omdat de schijnwerpers landelijk gezien heel erg op Gouda staan, is het in die zin in het belang van het hele land', aldus Schoenmaker. Gouda en de NTR geven ieder een eigen invulling aan de intocht, aldus de burgemeester.

Tijdens het stadsgesprek probeerden verschillende sprekers duidelijk te maken waarom Zwarte Piet zwart moet blijven, discriminerend is of juist meerdere kleuren moet krijgen. Sinterklaas en zijn helpers komen op 15 november aan in Gouda.

Deel dit artikel: