Reactie op vermeende redding Pier: 'Liever vandaag dan morgen, maar eerst zien en dan geloven'

DEN HAAG - De reacties op de mogelijke heropening van de Pier volgend jaar zijn stiekem blij, maar tegelijk realistisch te noemen. Woensdagmiddag werd bekend dat curator Marc Udink verwacht dat de Pier het voorjaar 2015 weer open zal zijn voor publiek.

Aad Rog, uitbater van het pannenkoekenrestaurant op de Pier, is het vleesgeworden voorbeeld van die reserve. Hem is al vaker een worst voorgehouden die later niets bleek voor te stellen.

'Ik zou liever vandaag dan morgen weer beginnen', zegt Rog. 'Alles staat er nog, ik hoef alleen inkopen te doen.' Maar hij heeft de afgelopen maanden al wel met twintig partijen aan tafel gezeten. Hij heeft er genoeg van telkens zijn verhaal te houden tegenover iemand die zich voordoet als een serieuze gegadigde. 'Eerst zien, dan geloven', zegt Rog.

De Mos

Uitgesproken blij met het vooruitzicht dat hij volgend voorjaar alweer op de Pier kan kuieren is Richard de Mos, fractieleider van de Groep de Mos / Ouderen Partij Den Haag. Maar ook hij zal de dag niet prijzen voordat het avond is. 'Voor mij is het belangrijk dat de Pier voor alle Hagenaars toegankelijk blijft', zegt de Mos.

'Ik zal ervoor waken dat de Pier zijn oude grandeur weer terugkrijgt'. Hoogbouwhotels of pretparken hoeven niet op zijn steun te rekenen als de gemeenteraad die plannen moet goedkeuren.

VVD

De VVD in de Haagse gemeenteraad is uitgesproken sceptisch. De partij die tijdens de verkiezingen oproept de Pier maar te slopen, gelooft niet dat een nieuwe partij opeens iets moois zal maken van de oude Pier.

'Ik zie niet in hoe je geld kunt verdienen aan zo'n bouwval', zegt fractieleider Martin Wörsdörfer. 'Ik vind dat de gemeente zich niet moet laten meeslepen in een kansloos avontuur.'

>> Lees alles over het faillissement van de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: