West Safari: 'Ik wil de grootste zonnebloem ter wereld kweken'

HONSELERSDIJK - Achter het huis van Leo Damen in Honselersdijk staat een kas van acht meter hoog. Daar staan momenteel nog zonnebloemen in van meer dan 7 meter. ‘’Ik doe al jaren mee aan de AD Zonnebloemcup en heb hem ook al een paar keer gewonnen. Helaas ging de wedstrijd dit jaar niet door.'
' Ondanks dat de wedstrijd niet doorgaat, ben ik toch zonnebloemen aan het  kweken want ik vind het een machtig mooie hobby', vertelt Damen. 'Mijn doel is om uiteindelijk wereldkampioen te worden  maar dan moet ik een zonnebloem kweken van meer dan 8 meter en dat is me tot nu toe niet gelukt, ‘ zegt hij met spijt in zijn stem.
Bestrijdingsmiddelen gebruikt Damen niet bij het kweken van zonnebloemen. 'Ik heb wel natuurlijke middelen zoals koffiedik, knoflook en uien houden ongedierte ook prima weg. Als je een zonnebloem veel aandacht geeft, groeit ie vanzelf. Dat is mijn motto. En die wereldcup wordt op een dag van mij. Dat gaat me lukken,’ aldus de bloedfanatieke zonnebloemkweker uit Honselersdijk. 
 West Safari
Tijdens de West Safari reizen verslaggevers kris kras door de regio op zoek naar mooie en bijzondere verhalen. Dit keer zijn de verslaggevers Annelies Dijkman en Anita Janssen.