Frauderende ALS-directeur nu interim bij Nationale Dierenzorg Wassenaar

Voorbeeldkatten
Voorbeeldkatten
WASSENAAR - Eric Nolet, die als directeur een ton verduisterde bij de Stichting ALS, is op dit moment interim-directeur bij de Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar. De organisatie laat weten niet op de hoogte te zijn geweest van de verduistering.
Nolet maakte als directeur van ALS 92.000 euro over naar zijn eigen rekening. De organisatie die zich inzet voor mensen met de zeer ernstige spierziekte ALS ontdekte de verduistering al snel. Het geld is teruggestort en Nolet is ontslagen.
Stichting ALS onderzoekt of ze juridische stappen kan nemen tegen Nolet. Dat zeggen twee leden van de raad van toezicht, Marguerite Soeteman-Reijnen en Arnout Bloys van Treslong, in een interview met weekblad Elsevier.

Geschrokken

De Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar zegt in een reactie niet op de hoogte te zijn geweest van Nolet's achtergrond. 'We zijn redelijk geschrokken', zegt bestuurslid Daan de Villeneuve. 'Maar wij staan hier natuurlijk buiten en zijn tot nu toe tevreden over zijn werk. Morgen gaat het bestuur wel in gesprek.'
De stichting is een moderne dierenbeschermingsorganisatie en bestaat uit een asiel, pension, dierenbejaardentehuis Seniorenclub en de Dierenambulance Nationale Dierenzorg.