Wordt Zwarte Piet Gele Piet tijdens landelijke intocht in Gouda?

GOUDA - Zien we straks tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda een Gele Piet rondhuppelen? In Gouda denkt men van wel.
Dat komt doordat burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda dinsdag zei dat er een Goudse Piet komt tijdens de landelijk intocht op 15 november. De link naar Goudse kaas (en de bijbehorende kleur) werd snel gelegd. Tot dinsdag blijft het echter speculeren, dan wordt bekend hoe Zwarte Piet er dit jaar in Gouda uitziet.
Dat niet elke Gouwenaar blij is met de mogelijke huidskleur van Sinterklaas' hulp blijkt als Omroep West-verslaggever Erik Kooyman op de Markt in Gouda het gesprek van de dag volgt. 'Toen mijn kinderen klein waren was Zwarte Piet alles, maar géél? Dat is niks.'

AH doet Zwarte Piet deels in de ban

Bij Albert Heijn zijn ze al wel uitgediscussieerd over Zwarte Piet. Zij hebben besloten dat hij niet meer voorkomt in hun reclames, maar in de schappen blijft Zwarte Piet wel gewoon te koop. Volgens een woordvoerder van de supermarkt krijgen zij heel Nederland over de vloer en proberen ze zo met iedereen rekening te houden.