Tranen om renovatie van Portaal-flats in Leidse Merenwijk

LEIDEN - Bewoners van de Leidse Uilenhorst klagen steen en been over de renovatie die in hun flat gaande is. Woningcorporatie Portaal zou onbereikbaar zijn voor hun klachten en bovendien zouden er fouten zijn gemaakt bij de renovatie van hun flat.
‘Het is een opeenstapeling van dingen waardoor we ons nu zo machteloos voelen’, zegt bewoner Koos Beij. ‘Ik krijg wel 125 euro van Portaal om schade in mijn woning te herstellen, maar dat is veel te weinig. Er is bij de renovatie van onze flat van alles mis gegaan. Mijn vrouw heeft er menig traantje om gelaten.’
Woningcorporatie Portaal is in de Merenwijk bezig met een grote renovatie van 268 flatwoningen uit de jaren ’70. De bewoners krijgen na de renovatie geen huurverhoging van Portaal.

Niet bereikbaar

Wat de bewoners vooral steekt is dat ze Portaal niet kunnen bereiken met hun klachten. ‘De uitvoerder doet wel zijn best, maar er is gewoon geen aanspreekpunt’, aldus Beij. ‘We willen een redelijke vergoeding voor de extra schade die we hebben.’
Een woordvoerder van Portaal erkent dat de communicatie niet optimaal is geweest en belooft beterschap. Verder adviseert Portaal mensen die schade te hebben, dit te melden zodat het opgelost kan worden. De standaard vergoeding van 125 euro gaat niet omhoog.