Van Aartsen: 'Groot Nationaal Integratiediner heeft niks te maken met onrust in de Haagse Schilderswijk'

DEN HAAG - Meer dan 150 mensen waren donderdagvond te gast in buurthuis De Mussen in de Haagse Schilderswijk voor het Groot Nationaal Integratiediner. Het diner was een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito, dat meer dan 90 nationaliteiten in dienst heeft.

Onder de gasten bij Resto VanHarte in buurthuis De Mussen in Den Haag zijn ook veel politici. Zij willen na een onrustige periode laten zien dat de Schilderwijk ook een andere kant heeft.

Burgemeester van Aartsen zegt dat het diner niks te maken heeft met de onrust in de Schilderswijk. 'Ik krijg genoeg van het verhaal over onrust in de Schilderswijk. De Schilderswijk heeft ongelofelijk veel potentieel. Ik heb het al ik weet niet hoeveel keren gezegd. Er zijn een paar van die incidenten die ongelofelijk zijn opgeblazen in de zomer. Allemaal ten koste van de Schilderswijkers. Daar moeten we niet elke keer over beginnen,' zegt hij.

15.000 mensen eten samen

Op tientallen locaties in Nederland kwamen zo’n 15.000 mensen bij elkaar om samen te eten en elkaar beter te leren kennen door kennis te maken met elkaars cultuur en achtergrond.

Deel dit artikel: