Aloysius College in Den Haag dicht door geldgebrek

DEN HAAG - Het Aloysius College in Den Haag gaat dicht. De middelbare school aan de Oostduinlaan sluit haar deuren op 1 augustus 2015. Dit bevestigt rector Henk Kempink tegenover Omroep West.

De school gaat dicht omdat ze niet meer financieel levensvatbaar is. 'We zouden de school tot en met oktober 2015 misschien wel open kunnen houden,' zegt Kempink. 'Dat vind ik moreel onverantwoord, want dan moeten leerlingen en personeel midden in het schooljaar de school verlaten.'

Volgens rector Kempink zijn de financiële problemen ontstaan door zijn voorgangers. 'Er zijn in het verleden fouten gemaakt op financieel gebied. Ik ben twee jaar geleden aangesteld en heb geprobeerd die financiële problemen recht te trekken. Dat is niet gelukt', verklaart Kempink.

Leerlingen Aloysius College naar andere Haagse scholen

De school is in Den Haag zeer bekend en bestaat sinds 1917. De ouders van leerlingen krijgen vrijdag, vandaag dus, een brief op de deurmat over de naderende sluiting. De personeelsleden zijn donderdag al op de hoogte gebracht.

De leerlingen zullen volgend schooljaar dus op een andere school les volgen. 'Wij gaan alle kinderen goed onderbrengen op andere Haagse scholen. De overleggen met de middelbare scholen in Den Haag en omgeving zijn al bezig,' vertelt Kempink. 'Ik hoop ook dat al het personeel een nieuwe werkplek kan krijgen, maar de prioriteit ligt uiteraard bij de leerlingen.'

Raadsvragen PVV

De PVV Den Haag vraagt het College om zo snel mogelijk de gemeenteraad te informeren over de sluiting. De partij wil weten hoe het zover heeft kunnen komen en welke rol de gemeente gespeeld heeft in deze kwestie.

Deel dit artikel: