IN BEELD: Pier van Scheveningen één jaar dicht; prachtige plaatjes vanuit de lucht

DEN HAAG - De Pier van Scheveningen is zaterdag precies een jaar lang afgesloten voor het publiek. Op 11 oktober 2013 ging het hek van de Pier op last van de brandweer op slot. Het icoon van Scheveningen was toen al behoorlijk verkrot. Hoe de Pier er nu bij staat is vanaf de boulevard of het strand moeilijk te zien. Daarom vloog Omroep West vrijdag met een drone over het Scheveningse strand. Dat leverde prachtige plaatjes op, maar ook tekenen van verval.
Vooral het houten bovendek vertoont veel gaten. Twee van de vier eilanden zijn ernstig vervallen. Een van de twee moet sowieso gesloopt worden. De betonnen constructie is vooral aan de kant van de boulevard erg versleten: op sommige plekken is de wapening te zien door de gaten in het beton.
Curator Marc Udink is al twee jaar op zoek naar een koper. Volgens een officieel verslag van de curator heeft hij inmiddels een koper gevonden. Er is een intentieverklaring getekend. Udink verwacht dat de Pier in het voorjaar van 2015 alweer open is voor het publiek.

Pierdorp

Ook zouden er nog twee andere serieuze kandidaten zijn. Wie de drie partijen zijn is onbekend. Wel is duidelijk dat een consortium van EasyHotel en projectontwikkelaar KondorWessels zeer geïnteresseerd is. Dan is er nog het crowdfundingproject Pierdorp van het bedrijf Cooper Feldman, maar door het karakter van dit project is dit voor de curator op dit moment geen serieuze optie.