Jongeren in Den Haag werken aan oplossing conflict Israël en Palestina

Het markante gebouw van instituut Clingendael
Het markante gebouw van instituut Clingendael © ANP
DEN HAAG - Vijf Joodse en Palestijnse jongeren en zeven jongeren uit andere delen van de wereld komen zaterdag samen in Den Haag om een oplossing te bedenken voor het conflict tussen Israël en Palestina. Dat gebeurt onder de naam Youth Peace Initiative.
De jongeren werken onder deskundige leiding aan hun 'Roadmap to Peace'. Het doel is om te zorgen voor een permanente vrede in Israël en de Palestijnse gebieden. De Roadmap to Peace wordt aangeboden aan minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken, de Israëlische en Palestijnse vertegenwoordiging in Nederland en aan de Amerikaanse minister Kerry.
Israël en de Palestijnse gebieden tellen samen 12 miljoen inwoners. De helft van hen is jonger dan 25 jaar. De vredesbesprekingen onder leiding van de Amerikaanse minister John Kerry zijn van groot belang voor deze jongeren. Toch zijn ze nauwelijks betrokken bij dit vredesproces. 'Als het misgaat zijn zij het kind van de rekening. Dat is niet fair', meent de organisatie van Youth Peace Initiative.