Fraaie comeback Scheveningen beloond met één punt

DEN HAAG - Scheveningen heeft zaterdag met 3-3 gelijkgespeeld tegen Sparta Nijkerk. En dat mag gezien worden als een 'overwinning'. Want een kwartier voor tijd keek Scheveningen nog tegen een 0-3 achterstand aan.
Scheveningen begon heel slecht aan de wedstrijd. Sparta Nijkerk mocht na één minuut een vrije trap nemen en Tim Muller kopte de bal in het doel. Michael Ros maakte tien minuten later een overtreding in het strafschopgebied. De penalty werd benut door Timothy van der Meulen. Toen Donny van de Wal de bal van 35 meter afstand in het lege doel schoot, nadat de doelman van Scheveningen buiten het strafschopgebied geblesseerd op het veld lag, stond het 0-3.
De wedstrijd leek gespeeld, maar toch kwam Scheveningen terug. Marvin Nieuwlaat scoorde uit een strafschop 1-3 en Tim Peters maakte niet veel later 2-3. Scheveningen had toen nog een kwartier de tijd om de gelijkmaker te scoren. En het wonder geschiedde. Tim Peters maakte in de tachtigste minuut 3-3. Hij kopte de bal uit een vrije trap binnen.
Scoreverloop Scheveningen-Sparta Nijkerk 3-3 (0-3): 0-1 Tim Muller, 0-2 Timothy van der Meulen (penalty), 0-3 Donny van de Wal, 1-3 Marvin Nieuwland (penalty), 2-3 Tim Peters, 3-3 Tim Peters.