Noodkreet Gouda: station niet afsluiten met ov-poortjes

GOUDA - De doorgang van het station in Gouda mag niet worden afgesloten met ov-chipkaartpoortjes. De belangrijke verbinding tussen het centrum en het noorden van de stad moet open blijven. Die oproep doet het gemeentebestuur van Gouda in een brandbrief aan staatssecretaris Mansveld en de Tweede Kamer

De NS wil volgend jaar poortjes plaatsen en lijkt volgens de gemeente niet meer van dat plan af te brengen. De Kamer heeft eerder gevraagd om 'maatwerk': de stations moeten toegankelijk blijven voor iedereen en de gemeenteraad moet instemmen met de afsluiting.

Volgens Gouda dreigt een belangrijke verbinding toch afgesloten te worden. Het gaat om de doorgang van de historische binnenstad naar de zogeheten spoorzone met het Groene Hart Ziekenhuis en het stadhuis. Juist in dat gebied investeert de gemeente miljoenen euro's in een nieuwe bioscoop, een hotel en een regionaal busstation.

Donderdag Kamerdebat

Zonder verbinding met het centrum zal het plan mislukken, zo vreest de gemeente. De Tweede Kamer praat donderdag over de ov-poortjes.

Meer over dit onderwerp:
Westbusiness
Deel dit artikel: