Advocaat borstendokter: Goerdin is al genoeg gestraft

DEN HAAG - De advocaat van oud-plastisch chirurg Rock Goerdin vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) te ver is gegaan in de rechtszaak tegen haar cliënt. Justitie heeft in 2009 opgeroepen tot aangifte tegen Goerdin en dat mag niet, aldus advocaat Carolien Noorduyn. Goerdin staat maandag terecht voor de rechtbank in Den Haag voor verminking van patiënten in zijn kliniek.

De man gaf zich uit voor plastisch chirurg in de Citykliniek in Den Haag, terwijl hij van huis uit gynaecoloog was. De slachtoffers hielden aan de operaties veel pijn, lelijke littekens en misvormingen over. Het OM verdenkt Goerding onder meer van letsel door schuld. Volgens Noorduyn kan justitie haar cliënt ook niet vervolgen omdat hij al zwaar is gestraft door het Medisch Tuchtcollege.

Goerding werd door het Medisch Tuchtcollege uit zijn ambt gezet. 'Die zaak heeft zware gevolgen voor mijn cliënt gehad. Hij is voor de rest van zijn leven geruïneerd', zegt zijn advocaat. Goerdin zou financieel volledig aan de grond zitten. Hij kan geen baan meer vinden en bouwt geen pensioen op. Omdat Goerding al door het tuchtcollege is veroordeeld, zou het volgens Noorduyn onmogelijk zijn om haar cliënt opnieuw voor dezelfde feiten strafrechtelijk te vervolgen.

Borstoperaties en schaamlipcorrecties

Het gaat om zaken uit 2008 en 2009. Goerdin deed vooral borstoperaties, maar voerde ook andere behandelingen uit, zoals schaamlipcorrecties en ingrepen aan armen en gezicht. Hij deed dat in een ongeschikte, onhygiënische operatiekamer.

Deel dit artikel: