Minuut stilte voor doodgestoken Wesley op Corbulo College Voorburg

VOORBURG - Leerlingen en docenten van het Corbulo College in Voorburg hebben maandagmorgen een 'respectvolle en indrukwekkende’ bijeenkomst gehouden. In een volle aula is een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de 15-jarige Wesley die vrijdag op school werd doodgestoken. Interim-directeur Kees van der Zweep liet dat na afloop weten.
De aula zat vol. 'Iedereen was er. Dat is goed om te zien', aldus Van der Zweep. Na de bijeenkomst zijn de leerlingen met mentoren naar de klassen gegaan. Het lesprogramma wordt de rest van de dag normaal gevolgd, omdat leerlingen volgens de interim-directeur behoefte hebben aan structuur.
Docenten van de school hebben maandagochtend training gekregen van professionele hulpverleners hoe ze de leerlingen het beste kunnen bijstaan, liet Van der Zweep weten.

Vragen en emoties

Wesley werd vrijdag op school doodgestoken door een 16-jarige medeleerling. Leerlingen hebben veel vragen en emoties. 'Er is boosheid, verdriet, verwarring, verbijstering’, zegt Van der Zweep. Volgens hem is en wordt het condoleanceregister dat op school ligt massaal getekend.
» Lees al het nieuws over het drama op het Corbulo College in Voorburg in ons nieuwsdossier