Wijkberaad Duindorp: gemeente Den Haag gebruikt overvaltechniek betaald parkeren

DEN HAAG - Verkeerswethouder Tom de Bruijn gebruikt 'overvaltechnieken' om betaald parkeren in de Haagse wijk Duindorp door te voeren. Dat vindt een voorzitter Martin Spaans van Wijkberaad Duindorp. Hij is boos op gemeente Den Haag. De wethouder erkent dat hij wat kort door de bocht is geweest.
In een brief van de wethouder van 9 oktober aan alle bewoners staat dat 'de invoering van betaald parkeren in Duindorp is besproken met de voorzitter van het wijkberaad en dat op basis daarvan is gebleken dat er draagvlak is voor de invoering'.
Volgens de voorzitter van het wijkberaad is dit nonsens. Spaans heeft de wethouder er op gewezen dat de meningen over het betaald parkeren juist zeer verdeeld liggen. 'Niets steun, we worden gewoon partner in crime gemaakt',  aldus de boze wijkberaadvoorzitter.

Besluit uitstellen

Hij heeft maandag een aangetekende brief gestuurd naar alle fracties met het verzoek het besluit over betaald parkeren in Duindorp aan te houden tot een en ander duidelijk is.
'We moeten voor 1 december al een vergunning aanvragen', fulmineert de boze Spaans. 'Dit zijn gewoon overvaltechnieken van de gemeente om ons het betaald parkeren door de strot te duwen.'

Nuancering op z'n plek

De woordvoerder van wethouder De Bruijn zegt in een reactie dat er maandagmiddag een gesprek heeft plaatsgehad tussen de wethouder en Spaans. Daarbij zou De Bruijn hebben erkend dat een 'een nuancering' in de brief op z'n plek was geweest.
Volgens de woordvoerder zou Spaans in het gesprek met de wethouder inderdaad hebben gezegd dat de wijk verdeeld is, maar ook dat 'het wel goed zou komen'. De gemeente gaat hierover echter geen nieuwe brief versturen, aldus de woordvoerder.

Parkeerdruk hoog

Op dit moment is de parkeerdruk in Duindorp hoog. Er zijn gemiddeld 105 auto’s op 100 parkeerplekken. Het idee is dat de druk als gevolg van het invoeren van betaald parkeren afneemt.
Dat leidt er dan weer toe dat daarna ook ondergrondse afvalcontainers kunnen worden geplaatst. Want die nemen vaak ook parkeerplekken in.