Haagse borstendokter Goerdin kon niet tegen kritiek

DEN HAAG - Als patiënten van 'borstendokter' Rock Goerdin naar een andere specialist gingen of zelfs naar de huisarts omdat ze pijn hadden, werd hij boos. 'Ik ben plastisch chirurg en weet het beter dan de huisarts', zei hij tegen één van de patiënten, zo werd dinsdag duidelijk op de tweede dag van de strafzaak tegen de gynaecoloog die zich aanprees als borstenchirurg en operaties uitvoerde in de Haagse Citykliniek.

Uit het dossier blijkt, zo hield de rechtbank de verdachte voor, dat verschillende slachtoffers eenzelfde beeld over de arts afgeven. Voor de operatie was hij een man die deskundig overkwam, voorkomend en communicatief, maar zodra ze met klachten kwamen leek het net of ze een andere man voor zich hadden staan.

'Dan werd hij nors, ontoegankelijk, bagatelliserend over de klacht en soms zelfs kleinerend', aldus de rechtbank. G. herkent zich er niet in. Sterker nog: patiënten waren in de terugkoppeling altijd vol lof over hem. Dat mensen een andere arts opzochten, was hun keus. 'Daar is iedereen vrij in', stelde de verdachte.

'Inmiddels voldoende gestraft'

Goerdin staat terecht voor mishandeling van patienten. Het gaat om operaties die zijn uitgevoerd in 2008 en 2009. Maandag, tijdens de eerste dag van het proces, zei de advocaat van Goerdin dat zijn client inmiddels voldoende is gestraft door het Medisch Tuchtcollege. Dat zette hem uit zijn ambt.

Deel dit artikel: