Advocaat Anthony D.: 'Anthony meldde pesterijen bij politie'

VOORBURG - Niet alleen het Voorburgse Corbulo College, maar ook de politie zou ervan op de hoogte zijn geweest dat de 16-jarige Anthony D. ernstig gepest werd. Dat zegt zijn advocaat, Hajé Weisfelt. Er zouden meerdere keren meldingen bij de politie zijn gedaan van hevige pesterijen en zelfs bedreigingen door een groep jongeren.
Anthony D. stak vrijdagmiddag zijn klasgenoot dood, de 15-jarige Wesley Hoek.

Opgewacht door groep jongens

'De maandag vóór het overlijden van Wesley is er een melding gedaan bij de Haagse politie dat hij de Albert Heijn, waar hij een bijbaantje had, in is 'teruggevlucht', omdat hij opgewacht werd door een groep van acht jongens. Daar heeft hij melding van gedaan bij de politie. Daar loopt nu ook onderzoek naar,' aldus Weisfelt.
En ook op 5 september was er een soortgelijk incident, alleen ging het toen om vijf jongens in plaats van acht. Ook hiervan is bij de politie melding gedaan, zo vertelt de advocaat.
Sowieso stond er afgelopen donderdag een gesprek op de agenda tussen de schoolleiding van het Corbulo College, Anthony’s coach, zijn moeder en Anthony zelf. Er zou gesproken worden over onder meer het incident van maandag 6 oktober. Weisfelt: 'Dat gesprek is niet doorgegaan, omdat Anthony toen ziek was.' Een dag later bracht de zestienjarige Anthony zijn klasgenoot Wesley een dodelijke steekwond toe met een mes. Een mes dat volgens zijn advocaat nooit bedoeld was om iemand opzettelijk mee te doden.

'Doodsbang'

'Hij was doodsbang,' zegt Weisfelt. 'Hij was bang om van zijn eigen school naar zijn eigen huis te fietsen. Op klaarlichte dag, door een druk Voorburg waar allemaal mensen op straat zijn, was deze jongen bang om alleen over straat te gaan.'
Lees al het nieuws over het drama op het Corbulo College in Voorburg in ons nieuwsdossier