'Borstendokter' Rock Goerdin hoort eis voor 'mishandelen patiënten'

DEN HAAG - 'Borstendokter' Rock Goerdin (55) uit Den Haag hoort woensdag welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. Goerdin wordt verdacht van het mishandelen van zeker tien patiënten. Bij hen mislukten cosmetische operaties.

Goerdin gaf zich uit als plastisch chirurg van de Citykliniek in Den Haag, terwijl hij van huis uit gynaecoloog is.

De slachtoffers hielden aan de operaties veel pijn, lelijke littekens en vervormingen over. Het OM verdenkt Goerdin onder meer van letsel door schuld. Justitie heeft 121 meldingen van slachtoffers binnengekregen sinds de start van het onderzoek in 2009.

'Niks fout gegaan'
De 'borstendokter' liet de afgelopen dagen, tijdens de behandeling van zijn zaak, weten dat hij zich verantwoordelijk voelt voor wat er met zijn cliënten is gebeurd, maar volgens hem heeft hij 'niks fout gedaan'.

Goerdin voerde naast borstoperaties ook schaamlipcorrecties uit en ingrepen aan armen en gezichten. Hij deed dit in een ongeschikte, onhygiënische operatiekamer. Goerdin werd hiervoor door het Medisch Tuchtcollege al definitief uit zijn ambt gezet.

Verminkt voor het leven

Volgens de officier van justitie zijn de slachtoffers verminkt voor het leven. 'Hersteloperaties zullen de schade aan het lichaam nooit helemaal wegnemen.'

Deel dit artikel: