Borstendokter Rock Goerdin: boos om berichtgeving over 'veredelde kitspuit'

DEN HAAG - Borstendokter Rock Goerdin is verbolgen over de manier waarop er in de media gesproken wordt over een methode die hij gebruikte om borsten te vergoten. Dat blijkt op de derde dag van zijn proces in de rechtbank van Den Haag.

Vooral het instrument dat hij daarvoor gebruikte roept bij veel mensen vragen op. Het apparaat heeft namelijk veel weg van een kitspuit. Goerdin gebruikte het apparaat om een implantaat in te brengen. Hij noemde het apparaat 'de mamma navigator'. De arts maakte kleine sneetjes in de buurt van de tepel en juist niet onder de borst omdat er dan een litteken zou ontstaan. Daarna gebruikte hij de 'kitspuit' om het implantaat in te spuiten. Bij deskundigen is de techniek onbekend, zij noemen de methode dan ook omstreden.

Het Openbaar Ministerie verspreidde eerder een foto van het instrument, die woensdagochtend opdook in verschillende media. Ook op de sociale media maken veel mensen de vergelijking met de spuit, die normaal gebruikt wordt om montagekit aan te brengen. Goerdin wordt verdacht van het mishandelen van zeker tien patiënten in zijn Citykliniek in Den Haag. Hij gaf zich uit voor plastisch chirurg terwijl hij van huis uit gynaecoloog is. De slachtoffers hielden aan mislukte cosmetische operaties veel pijn, lelijke littekens en vervormingen over.

Woensdagmiddag strafeis tegen Goerdin

Het OM verdenkt Goerdin onder meer van letsel door schuld. Justitie heeft 121 meldingen van slachtoffers binnengekregen sinds de start van het onderzoek in 2009. Hij hoort woensdagmiddag welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist

 

Deel dit artikel: