Drie jaar cel geëist tegen 'borstendokter' Rock Goerdin uit Den Haag

DEN HAAG - Tegen de Haagse 'borstendokter' Rock Goerdin is woensdagmiddag drie jaar celstraf geëist, waarvan één voorwaardelijk. Hij zou verantwoordelijk zijn voor zeker tien mislukte cosmetische operaties. Goerdin gaf zich uit als plastisch chirurg van de Citykliniek in Den Haag, terwijl hij van huis uit gynaecoloog is.

Volgens de borstendokter heeft hij 'niks fout gedaan'. Zijn advocate Carolien Noorduyn vindt dat Goerdin zwaar genoeg is gestraft, doordat het Medisch Tuchtcollege hem uit zijn ambt zette. Hij zou financieel volledig aan de grond zitten en geen baan meer kunnen vinden.

Goerdin voerde naast borstoperaties ook schaamlipcorrecties uit en ingrepen aan armen en gezichten. Hij deed dit volgens justitie in een ongeschikte, onhygiënische operatiekamer, onder plaatselijke verdoving en zonder een zuurstofapparaat of reanimatieteam in de buurt. De slachtoffers zouden verminkt zijn voor het leven. Justitie kreeg 121 meldingen van slachtoffers binnen sinds de start van het onderzoek in 2009.

Deel dit artikel: