Omstreden ex-PVV'er Arnoud van Doorn terug in Haagse raad voor islamitische Partij van de Eenheid

DEN HAAG - De omstreden politicus Arnoud van Doorn keert 'op korte termijn' terug in de Haagse gemeenteraad. Fractievoorzitter Abdoe Khoulani van de islamitische Partij van de Eenheid doet 'wegens persoonlijke omstandigheden' een stap terug.
Dat meldt Van Doorn op Twitter. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond Van Doorn op plek 2 van de Partij van de Eenheid. De islamitische partij wist slechts 1 zetel te behalen, en dus keerde Van Doorn niet terug in de raad.
Het gaat om een tijdelijke vervanging. Khoulani lijdt aan 'burn out-klachten', zo vertelt hij aan Omroep West. De oorzaak van zijn gezondheidsklachten zijn zowel privé als politiek van aard. Afgelopen zomer lag Khoulani zwaar onder vuur, vanwege zijn steunbetuiging voor terreurgroepering IS. Later bood hij daar zijn excuses voor aan.

Opmerkelijke carrière

De politieke carrière van Arnoud van Doorn kent een opmerkelijk verloop. Eerst zat hij voor de PVV in de Haagse gemeenteraad. Die partij staat bekend om haar uitgesproken negatieve houding tegenover de Islam. Zijn bekering tot moslim en zijn overstap naar de PvdE, een partij op islamitische grondslag, werd dan ook met verbazing ontvangen.
Verder is Van Doorn het onderwerp geweest van een rechtszaak. Hij moest zich voor de rechter verantwoorden voor het lekken van geheime raadsstukken, drugshandel en wapenbezit. Arnoud van Doorn werd toen veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur en 1.000 euro boete. Van Doorn is in beroep gegaan.