'Schorsing directeur Leidschendamse scholenstichting Panta Rhei vanwege miljoenenfraude'

LEIDSCHENDAM - De directeur van de Leidschendamse scholenstichting Panta Rhei wordt donderdag geschorst. Dit melden goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf. De directeur wordt verdacht van betrokkenheid bij miljoenenfraude tijdens verbouwingen in verschillende basisscholen.

Aanleiding voor de schorsing van de directeur zouden recente onthullingen van de krant zijn over valse facturen en aanbestedingen die de afgelopen jaren zijn ingediend bij de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De raad van toezicht van Panta Rhei wil een forensisch accountant onderzoek laten doen naar de fraudebeschuldigingen.

Ook DCG en bouwbedrijf verdacht

Naast de directeur wordt ook een leidinggevende van consultancybureau DCG - dat bij de verbouwingen betrokken was - en bouwbedrijf CombinatieBouwers door justitie verdacht.

Volgens De Telegraaf heeft de fraude een omvang van zo’n 4,5 miljoen euro.

Gemeente

De gemeente stelt tegenover Omroep West in de periode 2010-2014 een bedrag van 4,5 miljoen euro te hebben betaald aan Panta Rhei. "Alle betalingen die door de gemeente zijn gedaan aan Panta Rhei hebben de normale procedure doorlopen, waarbij onder meer is vastgesteld dat de prestaties zijn geleverd en de uitgaven binnen de door de gemeente gestelde normen zijn gebleven."

Het OM heeft in een verklaring bekend gemaakt dat zij vier verdachten heeft van fraude, verduistering en oplichting. Het onderzoek richt zich op een bouwbedrijf, een consultancy bureau, een leidinggevende van het een consultancybureau en een leidinggevende van een stichting. Over het doel, aard en het proces van het onderzoek doen zij verder geen mededelingen. De gemeente wacht de uitkomsten van het onderzoek af.


 

Meer over dit onderwerp:
panta rheifraudedirecteur
Deel dit artikel: