De knapste man van Nederland komt uit Delfgauw: Davey Oldenburg wint Elite Model Look 2014

DELFGAUW - De 20-jarige Davey Oldenburg uit Delfgauw heeft woensdag de Nederlandse finale van de modellenwedstrijd Elite Model Look 2014 gewonnen. Dat is een van de grootste en bekendste wedstrijden voor modellen ter wereld.
Oldenburg krijgt een contract bij Elite Model Management in Nederland en zal de komende jaren te zien zijn in verschillende Nederlandse shoots en modeshows.
Alle deelnemende landen mogen een man en een vrouw naar de wereldfinale van Elite Model Look sturen. De 16-jarige Namikka Mugerwa uit Hoorn werd verkozen tot beste vrouwelijk model. In december gaat ze met Oldenburg naar China voor de finale. Daar strijden de 70 landenwinnaars om de titel.

50.000 euro

Oldenburg strijdt in China om een contract van minimaal 50.000 euro bij het wereldwijde agentschap van Elite Models. De winnende vrouw krijgt een tweejarig contract van minimaal 150.000 euro.
De Elite Model Look trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers. Bekende modellen als Gisèle Bündchen, Naomi Campbell en Claudia Schiffer zijn hun carrière ook ooit begonnen met het winnen van de Elite Model Look.