Van mishandeling beschuldigde diplomaat niet onschendbaar

DELFT - De medewerker van een ambassade die beschuldigd wordt van het mishandelen van een 10-jarig jongetje is niet onschendbaar. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken aan Omroep West weten. De politie kan de zaak dus gewoon onderzoeken. De ouders zeggen dat de ambassademedewerker hun kind mishandelde op zaterdag 5 oktober bij de overdekte speelhal Kids Playground in Delft.

De politie bevestigt dat er een vechtpartij is geweest waarbij de diplomaat betrokken was. Ook de directie van Kids Playground weet van het voorval. Op dat moment was in de speelhal een verjaardagsfeestje aan de gang. Het 10-jarige jongetje Jamal kreeg ruzie met het zoontje van de ambassademedewerker. Ook andere ouders raakten daarbij betrokken. Medewerkers van de Kids Playground grepen in en hebben de partijen uit elkaar gehaald.

Volgens de ouders van Jamal heeft de diplomaat hun zoontje mishandeld. 'Hij heeft hem bij zijn keel gepakt en meerdere malen klappen in zijn gezicht gegeven', zegt zijn moeder Janneke van Helvoirt.

Het is niet bekend voor welke ambassade de man werkt. Ambassadepersoneel is in de regel onschendbaar en kan dus niet vervolgd worden. Maar dat geldt dus niet voor deze man.

Deel dit artikel: