HSP: wij stemmen tegen een topzeilcentrum in Scheveningen

DEN HAAG - De complete fractie van de Haagse Stadspartij gaat donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering tegen de komst van een topzeilcentrum in Scheveningen stemmen. Dat zegt HSP-raadslid Jouri Oudshoorn tegen Omroep West.

De afgelopen dagen is er een crisissfeer in het Haagse stadhuis ontstaan omdat de Haagse Stadspartij tegen het slopen van De Vloek is. Op de plek van die culturele vrijplaats moet het zeilcentrum komen. Symphatisanten van De Vloek demonstreren bij het Haagse Stadhuis tegen de sloop.

De HSP verzet zich hier al lange tijd tegen. Oudshoorn stelt dat het slopen van De Vloek voor die partij niet acceptabel is. Verantwoordelijk wethouder Karsten Klein (CDA) zegt dat er andere plekken zijn, maar een verhuizing is voor de HSP niet acceptabel. ‘Het is net een tuin die in de loop van de jaren is gegroeid. Daar kan je ook niet zomaar een boom uithalen,’ aldus het raadslid.

Grote moeite met opstelling

De andere coalitiepartijen D66, PvdA, VVD en CDA hebben grote moeite met de opstelling van de HSP. Zij vinden dat de HSP als collegepartij verantwoordelijkheid moet nemen.

Oudshoorn is het niet eens met die redenering. ‘Ik zou niet weten waarom andere partijen daar een probleem mee zouden moeten hebben. Wat ons betreft is er geen crisis, het is een vrije kwestie.’ Eerder waren er berichten dat de HSP verdeeld over de kwestie zou stemmen. Maar volgens Oudshoorn stemt de hele fractie als eenheid tegen het zeilcentrum.

'Coalitie overleeft crisis'

De afgelopen weken werd in het Haagse stadhuis intensief gesproken over de kwestie. VVD-fractievoorzitter Martin Wörsdörfer zei eerder bij Omroep West dat hij verwacht dat de coalitie deze crisis overleeft.

Deel dit artikel: