Journalist Perdiep Ramesar wint Divali Award 2014

DEN HAAG - Hagenaar Perdiep Ramesar heeft de Divali Award 2014 gekregen vanwege zijn werk en inzet als journalist, schrijver en opiniemaker. De award wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of instelling die bijdraagt aan de emancipatie van zuid-Aziaten in Nederland. De prijs werd uitgereikt door het PvdA Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing

Jadnanansing prees Ramesar voor zijn deskundigheid en zorgvuldigheid. Ondanks bedreigingen aan zijn adres blijft hij voor dagblad Trouw schrijven over radicalisering. Ook treedt hij bij de landelijke radio en tv op als deskundige over dit onderwerp.

Zijn opmerkelijke en soms kritische verslagen over Surinaams Hindostanen zijn belangrijk voor de emancipatie van deze gemeenschap. Met zijn reportages maakt hij  taboes bespreekbaar. Daarmee is Ramesar volgens de jury een rolmodel en bruggenbouwer voor een nieuwe generatie Hindostanen.

De strijd tegen vrouwenhandel

Ramesar heeft zich ook ingezet in de strijd tegen vrouwenhandel en daarover internationaal gepubliceerd. De Haagse journalist begon zijn werk bij  AD Haagsche Courant.

Vorig jaar reikte stichting Dunya de Divali Award uit aan de directeur van het Lucent Danstheater, Henk Scholten. Stichting Dunya is bekend in Den Haag voor de jaarlijkse kerstbrodenactie om daarmee aandacht te vragen voor stille armoede en vereenzaming van ouderen.

Deel dit artikel: