Vrouw met voedselmissie loopt 169 kilometer met 3 jonge kinderen: 'Enkel nog fruit, groente, noten en zaden in de lespauze!'

HAZERSWOUDE - Een vrouw uit Breskens is met haar drie kinderen onderweg van haar woonplaats Breskens naar Amsterdam. Het groepje verplaatst zich per skelter, fiets en te voet en is een maand onderweg. Op dit moment zijn moeder Karin Ingeborg Wolfert en haar zonen Tenno (8), Stan (6) en Arthur (6) in de buurt van Hazerswoude.

In totaal leggen de vier 169 kilometer in een maand tijd af. Ze zijn op 1 oktober vertrokken en komen volgens planning op 1 november aan op de Dam. Overnachten gebeurt in een camper.

Met de tocht wil Wolftert aandacht vragen voor gezond eten. 'We organiseren onder andere ontmoetingen met basisschool-leerlingen, die we wijzen op gezond eten. Steeds meer kinderen hebben gezondheidsproblemen, overgewicht, allergieën, gaatjes in de tanden. Je kan niet alles voorkomen, maar wel veel.' Basisscholen kunnen 'contracten' krijgen voor ouders, die zich daarmee verplichten 'enkel fruit, groente, noten en/of zaden' mee te geven voor de pauze.

'Eén groot avontuur'

Volgens de moeder verloopt de wandel- en skeltertocht tot nu toe prima. 'De kinderen vinden het erg leuk. Het is één groot avontuur. Gisteren kwamen we paarden tegen en vandaag liepen we dwars door de storm', zegt Wolftert.

Deel dit artikel: