Dood partyganger Oude Wetering vermoedelijk door drugs, blijkt uit sectie

DEN HAAG - Het lijkt er inderdaad op dat drugs de man uit Oude-Wetering, die overleed na een dancefeest, fataal is geworden. Dat blijkt uit sectie op het lichaam van de 21-jarige man.
De jongeman bezocht afgelopen weekend een dancefeest in de Westergasfabriek in Amsterdam. Na het clubbezoek belandde hij in kritieke toestand in het ziekenhuis, waar hij zondag overleed.
Sectie op zijn lichaam heeft uitgewezen dat zijn overlijden is veroorzaakt door orgaanfunctiestoornissen, vermoedelijk veroorzaakt door drugsgebruik. Verder onderzoek moet uitwijzen welk type drug de man heeft gebruikt, en of deze vervuild was.

Tweede drugsdode

Een 33-jarige man uit Servië, die dit weekend overleed na een dancefeest in Club Lite in Amsterdam, lijkt - na sectie - ook door drugs om het leven te zijn gekomen. De doodsoorzaak van een andere bezoeker van Club Lite, een 41-jarige vrouw, is nog niet bekend.
Uit verklaringen rondom de slachtoffers is gebleken dat ze niet bij dezelfde persoon drugs hebben gekocht.

Amsterdam Dance Event

In de hoofdstad vond van woensdag tot en met zondag de 19e editie plaats van het Amsterdam Dance Event (ADE). In totaal waren er ruim 300 evenementen op 85 locaties.