Hotelketen Amrâth wil noodlijdende Kurhaus op Scheveningen kopen

DEN HAAG - Het noodlijdende Kurhaus op Scheveningen wordt mogelijk verkocht aan de Hollandse hotelketen Amrâth. De eigenaren praten exclusief met de curator, die sinds maandag probeert een failissement te voorkomen.

Amrâth heeft zestien luxe-hotels in heel Nederland, maar nog niet in Zuid-Holland. De kandidaat-koper vindt het Kurhaus een schitterend pand met een mooie entree en een prachtige geschiedenis. 'Zo’n fantastisch icoon zouden we graag willen kopen', zegt Amrâth-eigenaar Giovanni van Eijl in het Financieel Dagblad.

Bewindvoerder Marc Udink bevestigt in diezelfde krant dat hij tot donderdagavond exclusieve onderhandelingen met de hotelgroep voert. ‘Er zijn nog steeds meerdere gegadigden, maar tot donderdagavond praten we exclusief met Amrâth’, aldus Udink in het FD.

De bewindvoerder geeft ook aan dat op korte termijn het faillissement van het hotel zal worden uitgesproken.

Gebouw

Amrâth Hotels koopt hoogstwaarschijnlijk zowel het vastgoed als de exploitatie van het Scheveningse Kurhaus, meldt Misset Horeca. Volgens Giovanni van Eijl is het een kwestie van weken voor de koop is afgerond. Amrâth was de enig overgebleven partij waarmee al langer over het gebouw werd onderhandeld.

Nu er voor de exploitant van het hotel een bewindvoerder is benoemd hoopt Amrâth de onderhandelingen snel te kunnen afronden en een doorstart te maken.

Deel dit artikel: