Voorburger Michel van Egmond kanshebber NS Publiekprijs met boek Kieft

VOORBURG - Journalist en schrijver Michel van Egmond uit Voorburg maakt voor het tweede jaar op rij kans op de NS Publieksprijs. Zijn boek 'Kieft' over de voetballer Wim Kieft is een van de 6 genomineerde titels voor het Boek van het Jaar.
Dat is woensdagavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Van Egmond won vorig jaar de literaire publieksprijs voor zijn boek over voetbalanalist René van der Gijp.
Naast 'Kieft' dingen 'De kraamhulp' van Esther Verhoef, 'Debet' van Saskia Noort, 'Toen ik je zag' van Isa Hoes, 'Ventoux' van Bert Wagendorp en 'Geachte heer M.' van Herman Koch mee naar de NS Publieksprijs. Verhoef en Koch wonnen de prijs al eerder.

275 leden in 'kernjury'

Het publiek kan de komende maand via internet zijn stem uitbrengen op een van de genomineerde titels. Daarnaast brengen de 275 leden van de zogeheten 'kernjury' hun stem uit. De samenstelling van deze jury wisselt elk jaar en bestaat uit fanatieke lezers die zich hiervoor konden aanmelden. Op 19 november sluit de stemperiode en wordt in De Wereld Draait Door de winnaar bekendgemaakt.
De 6 genomineerde boeken behoren tot de best verkochte titels van het afgelopen jaar (mei 2013-mei 2014). Een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen maakte de keuze.