Likeurtje uit Valkenburg (ZH) valt in de smaak en krijgt internationale prijs

VALKENBURG - John van Leeuwen uit Valkenburg (ZH) heeft voor zijn 'Valkenburgs Nipje' een internationale erkenning gekregen. Van Leeuwen ontdekte het recept van de likeur bij toeval, maakte er een aantal andere smaken bij en liet ze aan zijn vrienden proeven. Nu verkoopt hij de likeur in heel Nederland en het buitenland lonkt.
Het is nog maar vier jaar geleden. John was op familiebezoek in Duitsland en stapte met zijn zwager een kroeg binnen om naar muziek te luisteren. De eigenaar van het café had zelf een caramellikeur gemaakt en liet dat aan zijn gasten proeven. John was meteen verkocht en wilde het recept van de likeur wel hebben.
De Duitse kroegbaas was de moeilijkste niet en gaf het recept mee naar huis om er ook 'een dorpsdrankje’ mee te maken. Thuis ging John aan de slag en liet dit 'Valkenburgs Nipje' proeven door zijn vrienden bij voetbalvereniging Valken ’68. Die waren meteen enthousiast.

Prijs in New York

John pakt het steeds professioneler aan en heeft intussen een goedlopende handel in heel Nederland. Nu hij bij een wedstrijd in New York een internationale medaille heeft gewonnen lonkt zelfs het buitenland.