Nieuwe Kurhaus wordt Grand Hotel Amrâth Kurhaus

DEN HAAG - De Gooise hotelketen Amrâth wordt de nieuwe eigenaar van het Kurhaus en daarmee verandert ook de naam van het Scheveningse hotel. Het gaat Grand Hotel Amrâth Kurhaus heten. Eerder was al bekend dat Amrâth voor de exploitatie van het hotel gaat zorgen, maar die wordt dus ook de nieuwe eigenaar.

Al het personeel van het Kurhaus is door de bewindvoerder ontslagen. De werknemers kunnen maandag terugkomen om op hun oude baan te solliciteren. De Steigenberger Groep die eerder verantwoordelijk was voor het personeel wilde geen inzage geven in de personeeldossiers. Het is niet bekend hoeveel mensen weer aan de slag kunnen bij het Kurhaus. Amrâth heeft al wel aangegeven het met minder personeel te gaan doen, maar hoeveel minder is nog niet duidelijk.

De kamers van het hotel zijn al dagen niet schoongemaakt. Werknemers uit andere hotels van Amrâth gaan de komende uren aan de slag om alles weer op orde te krijgen en al het linnengoed te vervangen.

Bourgondisch chique

Amrâth liet eerder deze week al weten dat het flink wil gaan verbouwen. Het Kurhaus is nu vooral vergane glorie en de hotelketen wil het hotel in de oude glorie herstellen. De nieuwe eigenaar van het hotel, Giovanni van Eijl, zei tegen zijn zoon dat hij er een bourgondisch chique hotel van wil maken.

Deel dit artikel: