'Herontwikkeling Kijkduin start in 2015'

REGIO - DEN HAAG – In Kijkduin wordt in 2015 gestart met de herontwikkeling van de boulevard. Dit zegt investeerder Patrick Flaton in WestBusiness presenteert: FRITS!. Volgens Flaton moet de bouw in 2018 klaar zijn.
Van de herontwikkeling van Kijkduin is al jaren sprake, maar de bouwplannen werden maar niet tot uitvoering gebracht. Volgens de plannen moeten er 220 appartementen, 600 parkeerplaatsen en vernieuwde winkelunits verrijzen aan de kustlijn. Het huidige winkel/restaurantcomplex gaat tegen de vlakte.
In Westbusiness presenteert: FRITS! laat investeerder Flaton weten dat in september of oktober van 2015 gestart gaat worden met het megaproject. Flaton:'‘Het eerste stukje moet eind 2016 klaar zijn, op de plek waar de vuurtoren staat. Dan kun je daar met je hond en de kinderen gaan winkelen.’

Bouw gaat vrij snel

Eind 2018 moet de herontwikkeling afgerond zijn volgens Flaton.‘Ik heb me laten vertellen dat het bouwen vrij snel gaat, het is geen moeilijk bouwtraject.’
De komende zes maanden zal er hard gewerkt worden om de financiering sluitend te krijgen. Er is ongeveer 15 miljoen euro nodig om de eerste fase te realiseren. De herontwikkeling wordt gefinancierd met  een investeringsfonds. Geïnteresseerden kunnen aandelen kopen en daarmee de bouw financieren. Volgens Flaton komt er geen geld van banken aan de herbouw te pas.