FNV Horeca: 'Wijze waarop Udink met medewerkers Kurhaus omgaat nooit meegemaakt'

DEN HAAG - FNV Horeca heeft fel gereageerd op het ontslag van het voltallige personeel van het Kurhaus op Scheveningen. De werknemers zijn ontslagen door curator Marc Udink om de overname van het Kurhaus door hotelketen Amrâth soepel te laten verlopen.
'Ik heb veel faillissementen meegemaakt, maar de wijze waarop hier met de medewerkers wordt omgegaan heb ik nog niet eerder gezien', zegt Marco Bouma van FNV. Vrijdag bleek definitief dat Amrâth Hotels Group het Kurhaus heeft gekocht en dat zij per direct het Kurhaus openhouden door het inzetten van eigen Amrâth-medewerkers.
'Dit gaat in elk faillissement zo. Ik hoop dat de Kurhausfamilie bij elkaar blijft, maar dat heb ik niet in de hand', zegt Udink.
'Kurhausmedewerkers moesten direct vertrekken, hun sleutels inleveren en werden gecontroleerd zodat er geen bedrijfseigendommen werden meegenomen. De werknemers waren totaal verrast, emotioneel, teleurgesteld en boos', aldus Bouma.

Eerlijke kans

'De meeste medewerkers werken al heel lang en met veel inzet voor de onderneming, zij verdienen een eerlijke kans. Wij zullen vanuit FNV Horeca er alles aan doen om hen te ondersteunen in deze nare situatie', besluit de vakbondsman.
FNV Horeca gaat volgende week in gesprek met Amrâth, dat aangegeven heeft met minder personeel te willen werken. Maandag kunnen personeelsleden van het Kurhaus weer solliciteren op hun oude baan.