nieuws

Gezamenlijke mammapoli MCH en Bronovo van start

GHZ nieuwe mammograaf 2014
GHZ nieuwe mammograaf 2014 © Groene Hart Ziekenhuis
LEIDSCHENDAM - De gezamenlijke mammapoli van Medisch Centrum Haaglanden (MCH) en Bronovo in MCH Antoniushove in Leidschendam is maandag van start gegaan. Borstkankerpatiënten en patiënten die mogelijk borstkanker hebben, krijgen daar binnen 24 uur een diagnose met een eventueel behandelplan.
Een mammapoli is een polikliniek voor patiënten met borstkanker of mogelijk borstkanker. In de polikliniek werken meerdere artsen, radiologen en verpleegkundigen samen die zijn gespecialiseerd in borstkankerzorg. Vaak worden meerdere stappen die moeten worden doorlopen op de mammapoli aan elkaar gekoppeld, zodat de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis moet.
De mammapoli van MCH en het Bronovo is dagelijks geopend, zodat patiënten snel terecht kunnen. Door alle zorg van borstkankerpatiënten op één locatie te concentreren, moet de zorg nog beter worden. ‘Dit is een grote stap voorwaarts naar nog een betere en op de patiënt gerichte benadering’, stelt de voorzitter van patiëntenadviesraad van het MCH.