EasyHotel vrijwel zeker op Scheveningse Pier

DEN HAAG - Er komt op de Scheveningse Pier vrijwel zeker een EasyHotel. De Pier zelf komt naar alle waarschijnlijkheid in handen van een Amsterdams vastgoedbedrijf. Die conclusie is te trekken uit stukken van de Kamer van Koophandel.

ZEP Holding, dat eerder EasyHotels in Den Haag en Rotterdam van de grond kreeg, heeft samen met KondorWessels Vastgoed een apart bedrijf opgericht dat tot doel heeft om de Pier over te nemen. Dat gebeurde vorige week, toen de curator meldde een nieuwe eigenaar te hebben gevonden.

Het bedrijf dat 20 oktober werd opgericht heet De Pier B.V.. KondorWessels is een dochterbedrijf van bouwbedrijf VolkerWessels.

Geen commentaar

KondorWessels wil niet officieel bevestigen dat ze de nieuwe bewoners van de Pier worden, en ook curator Marc Udink doet er nog het zwijgen toe. Wel denkt hij vandaag of morgen tot bekendmaking te komen. Eerder zei hij al dat het failliete bouwwerk volgend voorjaar weer open gaat.  EasyHotel was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Er gaan al geruime tijd geruchten over de wens van EasyHotel om een vestiging te openen op de Pier. Er is zelfs al een architect in de arm genomen die een ontwerp heeft gemaakt.

Op een oor na gevild

‘Van alles wat er geregeld moet worden, is 98 procent klaar’, laat Udink weten. ‘De partij die De Pier wil kopen moet nu gewoon doen wat ik zeg, en ik wacht op een telefoontje.' Dat kan ieder moment komen, maar is er nog niet. ‘Er is een heel mooi Nederlands spreekwoord: het is op een oor na gevild, en zo is het hier nu ook’, zegt de curator.

Udink zegt ook nog altijd met drie geïnteresseerden te praten. Dat hij met één partij bijna rond is, maakt volgens hem niet uit.

» Lees meer over de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: