Leefbaar Leiden valt uit elkaar: drie leden stappen op en beginnen Groep Kok

LEIDEN - Raadslid Tomas Kok en duo-raadsleden Wesley Freidhoff en Matthijs de Ridder zijn maandagavond uit de fractie van Leefbaar Leiden gestapt. Ze gaan verder als Groep Kok. Daan Sloos is nu het enige lid dat namens Leefbaar Leiden in de raad zit. Leefbaar heeft hierdoor nog 1 zetel van de 2 zetels over.

De drie anderen zijn opgestapt vanwege het functioneren van Sloos. Volgens Kok zijn er al eerder gesprekken geweest, maar heeft dat niet geholpen.

‘Ik vind het vervelend dat wij deze keuze hebben moeten maken, maar met iemand die zijn stukken niet leest, zijn debatten niet voorbereidt en zijn afspraken niet nakomt kunnen wij niet langer werken’, aldus Kok.

Reactie Sloos

'De samenwerking is vanaf het begin niet goed verlopen', zegt Sloos. 'Kok wil graag voor zichzelf beginnen en is daarom uit de partij gestapt.' Daarnaast vertelt Sloos dat hij een tijdje uit de roulatie is geweest door ziekte: 'Ik had last van hoge bloeddruk en heb daarom wat debatten moeten laten schieten, dat Kok dit nu als reden voor vertrek noemt is voor zijn rekening', aldus Sloos.

Volgens Sloos was er inhoudelijk ook een verschil van mening: 'Kok, Freidhoff en De Ridder werken ook voor de PVV en zijn nogal op de islam gefocust. Ik heb een mildere visie over de islam dan zij. Dus daarin verschilden we van mening.' Sloos is vastbesloten om zelf door te gaan als Leefbaar Leiden.
 

Deel dit artikel: