Scheveningse Pier definitief gered; verkocht voor 3 miljoen euro aan KondorWessels en Danzep BV

DEN HAAG - De Scheveningse Pier is definitief gered. Danzep BV en KondorWessels Vastgoed hebben het bouwwerk voor 3 miljoen euro overgenomen. Dat laat curator Marc Udink weten, die spreekt van 'witte rook'. Naar verwachting gaat de Pier komend voorjaar weer open voor het publiek.
Omroep West onthulde maandag dat 2 ondernemingen vorige week een apart bedrijf hebben opgericht om de Scheveningse Pier over te nemen: De Pier bv. Danzep BV had eerder EasyHotels in Den Haag en Rotterdam. Er gingen al een tijdje geruchten dat het bedrijf ook een EasyHotel op de Pier wilde gaan openen.
Volgens curator Udink is het nog niet zeker dat de Pier inderdaad een hotel gaat worden. 'Er worden de komende tijd gesprekken gevoerd met gemeenten en omwonenden over de toekomst van de Pier', laat hij in een reactie weten. Daaruit moet blijken wat er mogelijk is voor de twee kopers.

Komende 5 jaar geen veranderingen

Voor de komende 5 jaar voorzien de nieuwe eigenaren geen ingrijpende veranderingen, zegt Udink. De Pier krijgt in elk geval eerst een 'hoognodige opknapbeurt'. Er komt sowieso horeca op, maar verdere plannen moeten nog worden gemaakt, stelt Udink.
De bal ligt volgens de curator nu bij de gemeente. Het wordt 'hoog tijd wordt' dat de gemeente Den Haag gaat meedenken over de toekomst van de Pier, vindt hij.