CDA Den Haag kritisch over hotelplannen de Pier

DEN HAAG - Het CDA in de Haagse gemeenteraad is kritisch over de hotelplannen van de nieuwe eigenaren van de Pier, DanZep BV en KondorWessels Vastgoed. Volgens het CDA is een ingrijpende wijziging van het bestemmingsplan nodig. 'Daar moet de gemeenteraad, samen met omwonenden en ondernemers, zich zorgvuldig over beraden', zegt Cees Pluimgraaff van het CDA.

Curator Marc Udink gaf dinsdagmiddag al aan dat voor de komst van een hotel een wijziging van het bestemmingsplan nodig is. 'Er komt nu sowieso horeca op, maar verdere plannen moeten nog worden gemaakt', stelt Udink.

Het CDA denkt dat er te makkelijk wordt gedacht over het opknappen van de Pier en de kosten die daarmee gemoeid zijn. 'In het verleden zijn geïnteresseerde ontwikkelaars afgehaakt toen zij berekenden wat het opknappen van de Pier kost. Nu horen wij dat de beoogde nieuwe eigenaren menen na een ‘kleine opknapbeurt’ nog komend jaar te kunnen heropenen voor het publiek. Dit is uiterst bijzonder. Kleine aanpassingen lijken mij niet genoeg', zegt Pluimgraaff.

» Lees meer over de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: