Nieuwe eigenaar DanZep is hoopvol over hotel op Scheveningse Pier

DEN HAAG - Een dag na de verkoop van de Scheveningse Pier bezoekt de hoogste man van DanZep Hotels, Dan Metcalfe, zijn nieuwste aankoop. DanZep BV is samen met KondorWessels Vastgoed de nieuwe eigenaar van het Scheveningse bouwwerk. Op de vraag wat hij daar doet, antwoordt Metcalfe: 'Kijken naar de mogelijkheden voor een hotel.' En naar eigen zeggen is hij hoopvol.

KondorWessels is nog voorzichtig. 'Wij kijken naar de mogelijkheden voor horeca, kunst en cultuur, evenementen en winkels. Zodra wij verder zijn met de plannen komen we daarmee naar buiten', aldus een woordvoerder. De Pier wordt deze winter in ieder geval opgeknapt en brandveilig gemaakt.

Oud-ondernemers van de Pier zijn heel blij met de doorstart van de Pier. ' We willen heel graag terug. We hebben al contact met de nieuwe eigenaar gehad en we hopen dat hij vandaag terugbelt', zegt een van de ondernemers. Leen Harpe van Zeehengelclub De Pierewaaiers staat zelfs te dansen op zijn benen: 'Dat daar was onze plek en zal onze plek weer zijn!'

» Lees meer over de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: