HAAG Atletiek helpt Rosina met crowdfunding campagne naar Rio

DEN HAAG - Een hele vereniging die zijn beste atlete steunt in haar droom mee te doen aan de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Onder het motto ‘Rosina naar Rio’ is HAAG Atletiek voor hordenloopster Rosina Hodde een crowdfunding campagne gestart. Hodde was op het EK in Zurich de eerste Nederlandse ooit die op de 100 meter horden de finale haalde.

Om zich nog beter te ontwikkelen en daarmee Rio dichter bij te brengen, wil de hordenloopster in het voorjaar van 2015 op trainingsstage in Amerika. Ze kan daar trainen bij toptrainer Rana Reider. Reider trainde onder andere de olympische kampioenen Dwight Phillips (verspringen) en Christian Taylor (hinkstapspringen).

Zo’n training is niet goedkoop en de kosten zijn voor Rosina niet op te brengen. Een deel wordt vergoed door de sportbond. Voor het nog ontbrekende gedeelte, 1600 euro, wil HAAG Atletiek zorgen.

Op haagatletiek.steundeclub.nl kan iedereen een bijdrage leveren en hoe meer je doneert hoe meer je daarvoor terugkrijgt. Van een verslag van de trainingsstage, voor een bijdrage van 10 euro tot een topsportclinic door Rosina als je 500 euro doneert.

 

Deel dit artikel: