Overgebleven asielzoekers Zilverstraat Den Haag gaan maandag niet vrijwillig weg

DEN HAAG - Er is nog geen alternatieve opvang gevonden voor de 20 asielzoekers die in de Zilverstraat in Den Haag zitten. Volgens woordvoerder van de vluchtelingen Frans Ohm komen ze op straat te staan.

Frans Ohm zegt tegen Omroep West dat de asielzoekers maandag de Zilverstraat uit moeten, maar dat ze dat in ieder geval niet vrijwillig zullen doen. Ook hun begeleiders zullen maandag kenbaar maken dat ze het niet eens zijn met het opheffen van de opvang.

Volgens Ohm maakt de gemeente Den Haag het traject voor deze groep van 20 dat ze samen Vluchtelingenwerk zijn aangegaan niet af. In eerste instantie waren er 66 vluchtelingen. Ze kwamen uit de Sacramentskerk, die op 1 september werd gesloten vanwege de brandveiligheid. Er zijn er nu nog 20 over waarvoor nog een oplossing moet komen.

Opvang Zilverstraat wordt op 1 november gesloten

De gemeente maakte woensdag bekend dat, zoals afgesproken was, de opvang van de asielzoekers in de Zilverstraat in Den Haag per 1 november gesloten zou worden. Het gebouw gaat weer gebruikt worden voor nachtopvang voor daklozen tijdens de winter. Volgens Ohms staat in de brief van de gemeente dat de opvang maandag dicht gaat.

Deel dit artikel: