Centrum Gouda op slot tijdens intocht Sinterklaas

GOUDA - De binnenstad van Gouda wordt op 15 november volledig afgesloten voor de intocht van Sinterklaas. Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan de bewoners en ondernemers van het centrum. Die dag mogen van 8.00 uur 's ochtends tot 16.00 uur 's middags alleen voetgangers de binnenstad in en uit.

De gemeente roept in de brief bewoners op hun auto's voor 15 november buiten het centrum te parkeren, als ze die dag weg willen. Een auto die voor de intocht in de weg staat, wordt weggesleept. Dat kost de eigenaar 220 euro. Ondernemers wordt geadviseerd hun bevoorrading te regelen.

Sommige winkels moeten tijdens de intocht een aantal uren dicht. Het gaat om zaken aan de Wijdstraat en de Korte en Lange Groenendaal. Tussen 11.00 en 14.00 uur zijn deze straten helemaal afgesloten.

Speciale fietsparkeerplaatsen

Ook fietsers mogen de binnenstad niet in of uit. Langs de randen van het centrum worden speciale fietsparkeerplaatsen ingericht, onder meer bij Klein-Amerika en het Bolwerk. De afsluiting is nodig omdat de stad rekent op 40.000 bezoekers voor de landelijke intocht van de goedheiligman. De gemeente wil de bezoekers 'gastvrij onthalen' om Gouda 'van haar beste kant te laten zien'.

Voor bezoekers die met de auto komen, is er in de ochtend beperkt parkeergelegenheid aan de rand van het centrum. Verder van het centrum kan ook geparkeerd worden, er rijden gratis pendelbussen naar de stad.

Aftellen begon vorige week

Afgelopen zaterdag begon het aftellen naar het feest. Burgemeester Schoenmaker gaf toen het startsein voor een campagne die de stad klaar moet stomen voor de Sint.

 

Deel dit artikel: