Sint-stroopwafelactie in Gouda nadert ontknoping

GOUDA - Drie leerlingen van basisschool De Bijenkorf in Gouda mogen op 15 november, tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas, een bijzonder pakje stroopwafels aanbieden aan Sint en Piet. Het etiket op het pakje hebben zij zelf ontworpen.

Aelin Smits, Sonia Quasem Kargar en Aya Gantaoui wonnen vrijdag de ontwerpwedstrijd op hun school. 'Alle leerlingen, zo'n 300 tot 400, hebben de afgelopen weken prachtige ontwerpen gemaakt', vertelt Anouk Goorman - van Holten, die nauw betrokken is bij de Sint-stroopwafelactie. 'Maar dit zijn echt de drie mooiste etiketten uit de onderbouw, middenbouw en bovenbouw'.

Kort nadat Sint voet aan land heeft gezet, mogen de drie meisjes op het bordes de bijzondere stroopwafels aan Sint en Piet geven. Dan wordt ook de opbrengst van de stroopwafelverkoop bekend gemaakt.

Zelfontworpen etiketten

De kinderen van de Bijenkorf hebben de afgelopen weken ook via bestelformulieren zoveel mogelijk stroopwafels verkocht onder familie, buren en vrienden. De stroopwafels moeten nog worden gebakken, ingepakt en bestickerd met de zelfontworpen etiketten.

Het geld gaat naar Stichting Jarige Job, die er voor zorgt dat ook kinderen in arme gezinnen een leuke verjaardag kunnen vieren. Jarige Job verstrekt via de voedselbanken speciale Verjaardagsboxen, met hierin kadootjes, slingers, ballonnen, lekkernijen om te trakteren, taartmix om een taart te bakken en limonade voor een klein feestje. 'De opbrengst zal worden gebruikt om via de Goudse voedselbank jarige kinderen uit Gouda en omgeving blij te maken', aldus Anouk.

Deel dit artikel: