Museon geschokt door kritiek van PVV, museum krijgt haatmail over lesproject 'Post uit Marokko'

DEN HAAG - Museumdirecteur Marie Christine van der Sman is verbaasd en geschokt door de commotie die is ontstaan na raadsvragen van de PVV over het lesproject 'Post uit Marokko' in museum Museon. Die partij noemde het project woensdag 'knettergek'. In navolging van de kritiek van de PVV ontving het Museon ook haatmail.

In die mail worden museummedewerkers 'vuile, vieze verraders van je eigen volk' genoemd. Ook dreigt de afzender het museum wat aan te doen, als zijn of haar nichtjes en neefjes deelnemen aan het lesproject Post uit Marokko.

'Wij overwegen om aangifte te doen tegen de schrijver. In alle jaren dat ik museumdirecteur ben, heb ik dit nog nooit meegemaakt', vertelt de duidelijk aangeslagen Van der Sman tegen Omroep West.

LEES OOK: PVV Den Haag: 'Knettergekke islamverheerlijking voor basisschoolkinderen in Museon moet stoppen

Het Museon schrijft op de eigen site dat de les voor veel autochtone kinderen een eerste kennismaking is met het leven in Marokko, terwijl het voor Marokkaanse kinderen juist een gevoel van herkenning geeft. De les kan daardoor bijdragen aan een beter begrip voor elkaar. De PVV vindt het 'knettergekke islamverheerlijking'.

Deel dit artikel: