Artistiek directeur Roland Kieft van Residentie Orkest heeft zin in verhuizing naar Zuiderstrandtheater

REGIO - DEN HAAG- Artistiek directeur Roland Kieft van het Residentie Orkest verheugt zich op de verhuizing van zijn orkest naar het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. ‘Het wordt een feestje, de zaal klinkt fantastisch’, aldus Kieft in WestBusiness presenteert: FRITS!

Roland Kieft was een bevlogen voorstander van het Spuiforum. De plannen voor dit cultuurpaleis zijn inmiddels van de baan. Daarvoor in de plek is nu een voorstel gekomen voor een complete metamorfose van het Spuikwartier. De bedoeling is dat het Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en Nederlands Danstheater hier een plek krijgen.

Verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller hoopt dat de bestaande zalen behouden kunnen blijven. Maar helemaal zeker is dat niet. Het uiteindelijke plan wordt nu gemaakt door bouwers of projectontwikkelaars. En pas na de zomer van volgend jaar wordt duidelijk wat die precies van plan zijn.

De zaal klink fantastisch

Zeker is wel dat door deze ontwikkelingen het Residentie Orkest tijdelijk wordt gehuisvest in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. De directeur is erg enthousiast over die tijdelijke verhuizing.  ‘Volgend seizoen zitten we in Scheveningen en dat wordt echt een feestje. De ligging van het theater in de duinen is fantastisch en de zaal klink fantastisch, veel beter dan de Dr. Anton Philipszaal.'

Kieft is vol vertrouwen dat het orkest na vier jaar weer kan terugkeren naar het Spuiplein. ‘1 september 2019 is de opening van het nieuwe culturele centrum op het Spui in Den Haag, daar heb ik heel veel vertrouwen in. Jullie zijn allemaal uitgenodigd voor de opening.’

Deel dit artikel: