Haagse raad akkoord met plannen voor Spuigebied

DEN HAAG - Den Haag krijgt een groot nieuw cultureel hart. De Haagse gemeenteraad heeft vrijdagnacht ingestemd met de eisen waaraan een nieuw plan voor het Spuikwartier moet voldoen.
Het plan komt in plaats van een voorstel van het vorige college van burgemeester en wethouders voor de bouw van een groot cultuurpaleis op het Spuiplein.
Marktpartijen maken op basis van de door de gemeente bepaalde eisen een plan voor het hele gebied. Bedrijven die het beste aan de eisen voldoen krijgen de opdracht. Een van de belangrijkste is dat het project niet duurder mag worden dan 176,6 miljoen euro.

Dissident binnen de Haagse Stadspartij

De voorstellen van wethouder Joris Wijsmuller (stadsontwikkeling, Haagse Stadspartij) konden rekenen op een ruime meerderheid in de gemeenteraad: 26 raadsleden stemden voor, 18 tegen.
Een van de tegenstemmers is Joeri Oudshoorn van de Haagse Stadspartij. Hij vindt onder meer de risico's van het plan te groot. Ondanks druk vanuit de top van de partij besloot hij tegen het plan van zijn eigen wethouder te stemmen.