Haagse vluchtelingenwoordvoerder blij met uitspraak over bed, bad en brood voor asielzoekers, illegalen en daklozen

DEN HAAG - Woordvoerder Frans Ohm van de groep vluchtelingen uit de Haagse Sacramentskerk is blij met de uitspraak dat Nederland uitgeprocedeerde asielzoekers, illegalen en daklozen beter moet opvangen. De uitspraak voor 'bed, bad en brood' deed het Comité voor Sociale Rechten in Straatsburg maandag.

Volgens het comité wordt het recht op voedsel, kleding en onderdak onvoldoende gerespecteerd. Maatschappelijke en kerkelijke organisaties in Nederland vinden het oordeel goed nieuws. Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) wacht met een reactie totdat het Europees Comité van Ministers zegt wat ze van de uitspraak over bed, bad en brood vindt. 

´Het is goed dat een gezaghebbend orgaan de Nederlandse regering op haar verantwoordelijkheid wijst en dat deze mensen humaan moeten worden opgevangen', zegt Ohm in een reactie aan Omroep West. Volgens Ohm is een humanitaire behandeling het minimale dat een regering moet doen.

'Gemeente Den Haag doet het goed' 

Volgens Ohm doet gemeente Den Haag het goed door de groep uit de Sacramentskerk in de daklozenopvang in de Zilverstraat op te vangen.´Den Haag heeft met de Zilverstraat een voorbeeldfunctie en we zijn blij dat de groep langer mag blijven´, aldus Ohm.

Hij is met Stichting Stad en Kerk en andere ondersteuners vanaf september 2012 bezig met de groep uit de Zilverstraat. De groep zat eerst op de Koekamp en later in de Sacramentskerk in de Vogelwijk.

Deel dit artikel: