Haagse zangeres Anouk lanceert 'Breathe', naar aanleiding van zwartepietstandpunt

DEN HAAG - De Haagse zangeres Anouk lanceert vrijdag een nieuw nummer op haar Facebookpagina: Breathe. Ze schreef Breathe naar aanleiding van het zwartepietendebat, waarin Anouk vorig jaar een rol speelde. De discussie heeft haar geïnspireerd tot het schrijven van een nummer.
'Vorig jaar november heb ik mij op Facebook en in een aantal interviews uitgesproken tegen Zwarte Piet. Ik wist wel dat er mensen waren die het niet eens zouden zijn met mij, maar dat de reacties zo heftig waren daar schrok ik wel even van', schrijft de Haagse zangeres op haar Facebookpagina.

LEES OOK: Debuut Witte Piet in Sinterklaasjournaal in Gouda

Die reacties zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten: 'Ik kreeg honderden bedreigingen via Facebook maar ook in mijn brievenbus thuis. De meest verschrikkelijke dingen werden mij, maar ook mijn kinderen, toegewenst.' In het nummer Breathe heeft Anouk die heftige periode 'van zich afgeschreven'.

'Onze kinderen zullen niet begrijpen wat ons bezielde'

Verder schrijft Anouk dat ze blij is dat een paar steden naast Zwarte Pieten ook gekleurde pieten laten meelopen met de intocht. 'Het begin is er, en over een paar jaar zullen onze kinderen niet meer snappen wat ons destijds bezielde. Breathe is gratis te downloaden, via de Facebookpagina van Anouk.